CyberD.org
C:\ Home » Books » Damernas Detektivbyrå (2006)

Damernas Detektivbyrå (2006)

Av Alexander McCall Smith. Översatt av Peder Carlsson.

Mma Ramotsawe. Botsawnas första - och enda - kvinnliga detektiv.

Detta är en bok om hennes liv, och funderingar, och fall, och om Afrika. Där allting är både fridfullt och farligt. Enkelt och dödligt. Hårt. Sorgligt. Men okomplicerat. Där man kommer till insikt. Där världen ser annorlunda ut; det som är viktigt ter sig annorlunda.

Kapitlen börjar som kåserier. En sak hit och en dit. Men till slut blir det ett slut ändå. Allt knyts ihop och känns rätt. Det är - som TARA skriver - en alldeles bedårande feelgood bok. Fast det känns dom att den börjar bättre än den slutar. Vissa vanor och maner introduceras i efterskott. Vissa vänskaper och historier dyker upp för plötsligt. Eller försvinner.

Det kändes heltäckande i början, men blir lite väl sporadiskt. Tomrum mellan insikter och upplevelser. Det hänger inte riktigt ihop.

Jag gillade verkligen boken, och kanske är luckorna i berättelsen lite som det är med Afika. Där livet går sin vida väg. Där det som är viktigt är det som förs fram, och man inte behöver haka upp sig på detaljer, men ändå... luckor finns det här. I den häringa härliga litterära värld.

 rated 4/5: fo shizzle

Comments

Keep track of the discussion via rss? Read about comment etiquette? Or type in something below!
This was pretty damn interesting. And yet, nobody's spoken! Be the first!


The Comment Form

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your email is saved only to approve your future comments automatically (assuming you really are a human). ;) It's not visible or shared with anyone. You can read about how we handle your info here.

Question  Smile Sad  Redface Biggrin Surprised  Eek Confused Beardguy Baka Cool Mad  Twisted Rolleyes  Wink Coin

Privacy   Copyright   Sitemap   Statistics   RSS Feed   Valid XHTML   Valid CSS   Standards

© CyberD.org 2024
Keeping the world since 2004.